Encriptació i Seguretat

Vicenç Llobet - Encriptació i SeguretatEts dels qui et preocupa la seguretat? Si no et preocupa, has valorat mai què pot passar si et prenen la informació del teu equip?

Hi ha un principi bàsic que sempre faig reflexionar que és: “no és tant greu el fet que et puguin prendre informació sinó què puguin fer en nom teu si et prenen la teva identitat”.

Bé, existeixen nombroses aplicacions, tècniques, etc. que et permeten tenir volums de disc dur, carpetes, arxius, pendrivers, etc. totalment encriptats. Mitjançant una contrasenya i uns algoritmes d’encriptació, qualsevol persona que et prengui un arxiu, disc, pendrive, etc. encriptat no podrà obtenir la informació que aquest conté; només tu amb la contrasenya que hi hagis establert.

D’altra banda, la recomanació actual és posar contrasenyes fortes (números, lletres minúscules, lletres majúscules i signes) als diferents llocs on hi tens accés i, d’altra banda, també és recomanable tenir una contrasenya diferent per a cada lloc (si et prenen una i és la que fas servir a tot arreu, et podran entrar a tot arreu).

Però, què implica tenir una contrasenya per a cada lloc que, a més, sigui complexa? Doncs un mal de cap per a més d’un i una. Jo, normalment, faig servir un algoritme mental que em permet crear contrasenyes fortes per a cada lloc i poder-les deduïr amb l’algoritme que m’he inventat per al meu ús. D’altra banda, siguem simplistes … també existeixen nombroses eines, de pagament i gratuïtes, que et permeten gestionar tot aquest àmbit. Són autèntiques caixes fortes que emmagatzemen les teves contrasenyes i, pots tenir la caixa forta sincronitzada amb dispositius mòbils … això sí, la única contrasenya que has de recordar és la d’aquesta “caixa forta” i, aquí paga la pena, tenir-la anotada en algún lloc de casa teva o de l’oficina.

En vols saber més? Vols aplicar-ho i estar més segur i tranquil? En parlem!

Contacta per E-mail