Salsa de Gerds

Vicenç Llobet - Salsa de Gerds

Ingredients:

  • 500 gr. de gerds
  • 150 gr. de sucre
  • 1 llimona
  • Vi Pedro Ximenez

Elaboració:

  • En un bol es posen els gerds, el sucre i el suc de la llimona.
  • Es remena tot una miqueta i es posa a escalfar a foc baix.
  • Quan comença a estar tot ben escalfat, s’hi afegeix un raig generós del vi Pedro Ximenez.
  • Es remena una mica més i es deixa que bulli tranquil·lament.
  • Ha de coure entre uns 20 i 25 minuts.
  • Es notarà que la salsa es va reduïnt i concentrant, tot agafant una textura a melmelada.
  • Seria el moment de tastar per saber si està quedant àcid o dolç. Si veiem que queda àcid, hi afegim una mica més de sucre fins que estigui al gust.
  • Quan estigui al gust es tritura tot amb una batedora per deixar-ho ben fi.
  • Personalment m’agrada colar-ho tot per separar les llavors de la melmelada.
  • I amb tot això ja ho tenim a punt. Es pot servir fred, tebi o calent.

És un bon acompanyament per a carns i postres dolços. El magret d’ànec per exemple.

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la