Pastís de Xocolata

Vicenç Llobet - Pastís de Xocolata

Ingredients: Per un motlle de 20-22 cm.

Per al pastís:

  • 300 gr. de xocolata de cobertura negra a un 66% de cacau
  • 250 gr. de mantega
  • 5 ous
  • 80 gr. de sucre
  • 50 gr. de farina
  • 5 gr. d’impulsor (tipus Royal)

Per a la cobertura:

  • 150 gr. de xocolata de coberturea negre a un 66% de cacau
  • 125 ml. de nata líquida

Elaboració:

Pastís:

  • Es prepara el forn a 130 graus.
  • En un bol es barreja la xocolata amb la mantega a foc baix fins que s’hagi fos i es reserva.
  • Es munten els rovells i el sucre amb l’ajut de les barilles elèctriques fins que tripliquin el seu volum.
  • Per una altra banda es munten les clares d’ou a punt de neu.
  • Es barreja la xocolata amb els rovells d’ou poc a poc.
  • S’incorpora la farina i l’impulsor tot remenant amb moviments envoltants.
  • Finalment s’incorporen les clares d’ou muntades.
  • S’aboca la mescla dins un motlle, prèviament untat amb una fina capa de mantega perquè no s’enganxi.
  • Es posa al forn durant 1 hora i 15 minuts. És un clàssic clavar un escuradents per veure si surt sec. Si surt humit, cal deixar una estona més al forn.
  • Compte en el cremador superior del forn que no cremi la part superior del pastís!!
  • En cop està cuit, es treu del forn i es deixa refredar a temperatura ambient.

Per a la cobertura:

  • En un cassó es barreja la nata líquida juntament amb la xocolata.
  • S’escalfa a foc baix fins que es desfaci.
  • Es deixa reposar 10 minuts abans d’abocar-ho al damunt del pastís.
  • Aquesta s’escamparà amb una cullera de silicona, de perfil fi perquè quedi la superfície ben llisa.
  • Decorar el pastís amb el que vingui més de gust.

En la foto, un cop el pastís s’ha refredat i sense posar la cobertura pel damunt, s’ha obert per la mitat i s’hi ha posat una fina capa de melmelada (préssec, maduixa o fruits vermells. Al final s’hi ha posat uns gerds però es pot posar maduixes, fruita confitada, nata …

 

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la