Coca de Llanda amb Melmelada i Xocolata

Vicenç Llobet - Coca de Llanda - 1 Vicenç Llobet - Coca de Llanda - 2

Ingredients: 4 persones

  • 150 gr. de sucre
  • 2 ous
  • 125 gr. de llet
  • 125 gr. d’oli de girasol
  • 200 gr. de farina
  • 2 sobres de gasosa de rebosteria “El Tigre”
  • Ratlladura de mitja llimona
  • Melmelada de préssec o maduixa
  • 100 ml. de nata per muntar
  • 130 gr. de xocolata per fondre
  • 20 gr. de mantega sense sal
  • 80 gr. de xocolata blanca

Elaboració:

  • Es pre-escalfa el forn a 180 graus.
  • En un bol es baten els ous junt amb el sucre durant uns 3-4 minuts.
  • S’afegeix la llet i l’oli i es continua batent.
  • S’afegeix la ratlladura de llimona.
  • Mica en mica es va afegint la farina i es va batent però a menys potència.
  • S’afegeixen els sobres de la gasosa.
  • Es mescla bé durant una bona estona.
  • S’agafa un motlle metàl·lic, desmuntable, i s’escampa una mica d’oli en el fons i les parets.
  • S’aboca el contingut del bol.
  • Es posa al forn durant 30-40 minuts.
  • Passat aquest temps es punxa amb un escuradents (jo agafo els pals de fusta llargs de fer brotxetes), i es mira que surti net.
  • A la que l’escuradents surt net, el pastís ja està i es pot apagar el forn i treure’l fins que es refredi.
  • Un cop fred, es desemmotlla i, amb un ganivet de tallar pernil, per exemple, es talla en dos parts per tenir una part inferior i un barret superior.
  • Amb l’ajut d’una espàtula i amb molta cura es separen les dues parts.
  • A la part inferior se li dóna una capa generosa de melmelada.
  • Es posa la part del pastís que fa de barret al damunt i es pressiona lleugerament.
  • En un pot es posa a escalfar la nata per muntar.
  • Un cop calenta s’hi afegeix la xocolata per fondre en trossets petits junt amb la mantega.
  • Es va remenant tot bé fins deixar tota la xocolata fosa.
  • A poc a poc s’escampa pel damunt del pastís deixant que la xocolata cobreixi tot el barret. Les restes que han caigut pels costats, amb una espàtula de silicona, s’escampen pel perímetre del pastís.
  • Es deixa refredar el pastís i es fica a dins de la nevera perquè refredi.
  • Un cop fred, es treu de la nevera i, amb l’ajuda d’un ratllador, es ratlla xocolata blanca pel damunt per donar un toc més decoratiu.
  •  

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la