Crispells de Bacallà

Vicenç Llobet - Crispells de Bacallà

Ingredients: 4 persones

  • 150 gr. de bacallà dessalat
  • 1 Patata mitjana
  • 1 Ou
  • 15 gr. d’oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Julivert picat
  • 1 gra d’all ben picat
  • 15 gr. de farina

Elaboració:

  • Es pela i es talla la patata a trocets petits i es posa a bullir amb una mica d’aigua i sal.
  • Quan estigui gairebé feta s’incorpora el bacallà esmicolat i s’apaga el foc perquè el bacallà es cogui amb l’escalfor residual.
  • En una paella es posa l’oli d’oliva i s’escalfa a foc mitjà. Quan comença a estar calent, es va incorporant mica en mica la farina i es va ofegant poc a poc tot remenant durant un parell de minuts a foc lent. (Aquesta tècnica s’anomena roux).
  • Seguidament s’afegeix la patata i el bacallà. S’aixafa tot i es deixa coure durant un parell de minuts.
  • Es deixa refredar la massa.
  • Quan aquesta ha refredat s’hi afegeix l’all i julivert ben picats, la sal, el pebre i l’ou.
  • S’ha de remenar constantment fins aconseguir una pasta espessa.
  • En una paella amb oli, a uns 170-180 graus, es van fregint aquesta pasta en porcions aproximades a mitja collera sopera. Cal anarles girant perquè es coguin de la mateixa manera per tot arreu.
  • A mida que van agafant el color dessitjat, es van treient del foc i es dipositen en un plat amb paper absorvent a sota.

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la