Bacallà Confitat amb Fruits Secs i Bolets

Vicenç Llobet - Bacallà amb Fruits Secs

Ingredients: 4 persones

  • 4 lloms de bacallà al punt de sal
  • 20 grams de bolets
  • 2 cebes mitjanes
  • 20 grams de pinyons
  • 40 grams de panses
  • 1 cullera sopera de mel
  • Sal, pebre i oli d’oliva

Elaboració:

  • Es posen els lloms de bacallà entre papers de cuina absorvent per treure l’excés d’aigua.
  • Amb aigua calenta es posen les panses per hidratar-les deixant que reposin en l’aigua.
  • Es posen a daurar els pinyons amb una mica d’oli i es reserven.
  • En la mateixa paella es posa la ceba, a foc lent, perquè quedi ben tova.
  • Seguidament s’incorporen els bolets i les panses ja hidratades.
  • Es deixa coure tot durant uns cinc minuts i s’incorporen els pinyons i la mel.
  • Quan tot estigui ben remenat, uns 4 minuts més, es rectifica de sal i pebre i es reserva.
  • Es posa força oli en una paella i s’escalfa a foc suau.
  • Quan l’oli estigui calent, i sense cremar, s’introdueixen els lloms de bacallà amb la pell cara avall, deixant que es confiti suaument.
  • Es notarà que al bacallà li surten unes taques blanques, és senyal de que està llest.
  • S’escorre l’oli i es reserva per emplatar.
  • En un plat es col·loca una mica de la guarnició en el mig, al damunt el llom de bacallà i s’esquitxa amb pinyons i bolets.

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la