Bacallà amb Panses i Ou Dur

Vicenç Llobet - VCNÇ 

Ingredients: 4 persones

  • 800 gr. de lloms de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • oli d’oliva verge
  • 70 gr. de panses
  • 4 ous
  • 1 grapat d’ametlles torrades
  • 4 grans d’all
  • Unes branques de julivert
  • Sal
  • 500 gr. de fumet de peix
  • 50 gr. de vi ranci
  • 1 llesca de pa
  • Farina d’arrebossar

Elaboració:

  • En un pot petit es remullen les panses amb una mica de vi ranci. El vi ranci s’haurà escalfat una mica prèviament i es deixen reposar les panses.
  • Es bullen els ous durant uns 10 minuts i es deixen refredar per pelar-los més tard.
  • Es posa una cassola al foc amb un bon raig d’oli.
  • Es fregeix la llesca de pa (només un pel torrada, no cremada).
  • S’enfarinen els lloms de bacallà i es posen a fregir fins que quedin ben rossos i es reserven.
  • A la mateixa cassolam, amb un raig d’oli, es comença a fer un sofregit amb la ceba ben picada.
  • A mitja cocció s’afegeix el tomàquet ratllat i es fa coure bé. S’afegeix el vi ranci amb el que s’ha posat a remullar les panses i es deixa reduir.
  • Un cop reduït s’afegeix una mica de fumet de peix i es deixa bullir 5 minuts. Aquí es pot decidir si colar-ho tot o no. Jo prefereixo no colar-ho.
  • En una cassola baixa es posa el líquid colat o sense colar i les panses remullades.
  • S’afegeixen el bacallà i es continua la cocció uns 7 o 8 minuts.
  • Mentrestant es fa una picada amb els alls, el julivert, les ametlles i la llesca de pa fregit. S’hi afegeix una mica del líquid del guisat per diluir la picada.
  • Un cop finalitzada la picada s’aboca a la cassola.
  • S’incorporen els ous durs pelats i tallats per la meitat i es deixa coure tot durant 3 minuts més.

Vicenç Llobet - VCNÇ

Un consell és que és convenient que els talls de bacallà s’eixuguin bé amb paper de cuina per retirar el màxim possible l’aigua que porten i, un cop enfarinats, la primera fregida es faci amb l’oli ben calent per no coure’ls sinó marcar-los.

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la