Bacallà a la Musselina d’All i Oli

Vicenç Llobet - Bacallà a la Musselina d'All i Oli

Ingredients: (4 persones)

  • 4 lloms de bacallà al punt de sal
  • 12 llagostins de mida mitjana
  • 200 gr. de cuetes de gamba pelades
  • 2 patates de mida mitjana
  • 2 tomàquets madurs de mida mitjana
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 tarrina d’all i oli
  • 2 talls de formatge per fondre
  • Oli
  • Sal
  • Julivert
  • Mig got de brandy

Elaboració:

  • Es neteja el bacallà sota l’aixeta, es deixa escórrer i s’asseca amb paper de cuina. Ha de quedar ben sec perquè després no s’esmiculi.
  • En una paella es posa oli suficient com per cubrir fins a la mitat dels lloms del bacallà.
  • S’enfarinen els lloms de bacallà i es posen a la paella fins quedar una mida doradets.
  • Es retiren i es reserven al damunt de paper absorvent per eixugar l’oli.
  • Es pelen les patates i es tallen a rodanxes no massa gruixudes.
  • Es posen a fregir amb oli ben calent i el julivert trinxat pel damunt. Quan es veuen una mica daurades s’hi tira un polsim de sal i es retiren ben escorregudes d’oli.
  • Es fiquen les patates a dins d’un bol amb una mica d’all i oli i es barreja bé. Es reserven.
  • Es talla la ceba a rodanxes finetes junt amb els alls tendres a trocets ben petits i també es posa a fregir. Un cop daurada es tira un polsim de sal i es retiren ben escorregudes d’oli.
  • En la mateixa paella es posen els llagostins i la gamba pelada. Es va remenant bé, tomba i tomba i s’afegeix el mig got de brandy. Es deixa uns 3-4 minuts, es retiren i es reserven.
  • En una safata per anar al forn, es cubreix el fons amb la patata.
  • Pel damunt s’hi afegeix una capa fineta de tomàquet tallat a rodanxes amb un polsim de sal si es vol.
  • Tot seguit es posa una altra capa amb la ceba i l’all tendre.
  • Al damunt es posen els talls de rap i se’ls aplica una fina capa d’all i oli. Al damunt del tot s’hi posa mig tall de formatge per fondre.
  • Es posa la safata a dins del forn, amb la modalitat de gratinador, fins veure que el formatge comença a quedar una mida daurat i es retira.
  • En el moment de servir s’emplata el rap, amb tota la condimentació (patata, tomàquet, ceba …) i s’hi afegeixen els llagostins i cuetes de gamba pel voltant (prèviament escalfat si s’ha refredat).
  • Personalment prefereixo escalfar-ho 30 segons al microones i afegir-ho en el moment d’emplatar que no posar-ho tot al forn perquè sinó els llagostins i les gambes queden massa cuites.

 

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la