Pollastre al Forn

Vicenç Llobet - Pollastre al Forn

Ingredients: 4 persones

  • 4 quarts de pollastre (això va a gustos … qui vulgui 4 cuixes, 4 pits o 2 i 2 … com vulgueu)
  • 2 tomàquets madurs mitjans
  • 1 ceba dolça gran
  • Herbes provençals
  • 1 got de vi blanc
  • Mel
  • All en pols
  • Oli
  • Sal

Elaboració:

  • Es pela la ceba i es talla en juliana.
  • En una paella es posa una mica d’oli i s’escalfa.
  • S’afegeix la ceba i un polsim de sal.
  • Es deixa que vagi coent a foc lent i remenant de tant en tant.
  • Mentre va fent, en una safata per anar al forn s’hi posen els 4 quarts de pollastre per la banda que no té la pell. Aquests prèviament s’hauran sal-pebrat per les dues bandes. Es tira un bon raig d’oli pel damunt.
  • Es posen els 2 tomàquets partits per la meitat i mirant cara amunt. Pel damunt se’ls tira una mica d’oli i s’espolvoren també amb una mica d’all en pols.
  • S’introdueix al forn a no més de 150 graus.
  • Mentre va coent el pollastre s’afegeix el got de vi a la ceba i es deixa que evapori bé.
  • Quan la ceba està ben tova es reserva.
  • De tant en tant es treu la safata del forn, es dóna la volta als quarts de pollastre i es reguen amb els seus propis sucs amb l’ajuda d’una cullera.
  • Quan s’observa que el pollastre està cuit, es fa una darrera cocció però, aquest cop, s’hi posa una mica de mel pel damunt, s’afegeix la ceba pels costats i es deixa gratinar una mica perquè faci crosta.
  • Anar amb compte de que no es cremi en aquest punt.

 

Quina utilitat té aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per valorar-la