Una super-Terra a 244 anys llum que podria ser habitable

Vicenç Llobet - SuperTerra

Un grup d’investigadors de la Universitat d’Oviedo, i en col·laboració amb l’Institut Astrofísic de les Canàries, han fet aquesta troballa. Una super-Terra que pot mantenir l’aigua líquida al damunt de la seva superfície i amb una temperatura d’equilibri d’uns 60 graus centígrads.

Aquesta super-Terra es troba situada a la constel·lació de Balança, té uns 2,1 vegades el radi de la Terra, un període orbital de 27,36 dies i es troba situada dins la zona habitable d’una estrella nana roja.

Amb aquestes dades, tot plegat, fa que pugui ser habitable segons afirma Javier de Cos, catedràtic de la Universitat d’Oviedo.

Per poder fer aquest descobriment s’ha utilitzat el telescopi espacial Kepler en el marc de la serva missió estesa (K2), dissenyat per poder descobrir exoplanetes. En l’estudi també es van utilitzar els instruments Osiris i Harps-N del GTC (Gran Telescopi Canàries) i el TNG (Telescopi Nacional Galileu).

L’exoplaneta té un especial interès degut a que es troba entre els més adequats per la caracterització atmosfèrica i, també, perquè és fàcil seguir des de la Terra.

La seva estrella, situada a una distància de 244 anys llum (76 parsecs), té un radi de 0.62 radis solars i una temperatura efectiva de 3650 graus centígrads, fet que aporta totes les condicions necessàries per a que la super-Terra sigui habitable.

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta