Un làser amb capacitat d’identificar a persones a gran distància

Aquest cop ha estat el Pentàgon amb aquest nou enginy que es nomena “Jetson”. Ni més ni menys es tracta d’un làser que té la capacitat d’identificar a persones, a uns 200 metres, a través dels batecs del cor.

Doncs sí, de la mateixa manera que cada persona té unes empremtes dactilars diferents, o una cara diferent, el cor també és diferent. D’aquesta manera, a través del ritme cardíac, es pot identificar a una persona.

Amb aquesta base científica, el Pentàgon ha creat aquest nou làser que té la capacitat d’identificar persones a una distància de 200 metres. Tot això porta a una primera finalitat pel que fa a defensa; reconèixer i confirmar la identitat de possibles terroristes abans d’efectuar un atac teledirigit.

Tal com informa MIT Technology Review, aquest làser forma part d’un projecte de l’Oficina de Recolzament Tècnic contra el terrorisme (GTTSO). Segons el Departament de Defensa, es tracta d’una tecnologia que ja es va anunciar i que s’ha completat.

Així dons, “Jetson” que és el nom en clau d’aquest dispositiu, aporta uns avantatges en referència a mètodes biomètrics actuals que requereixen de molts píxels per poder aplicar algoritmes de reconeixement i que, a més, amb un petit moviment o canvis facials com ara portar ulleres, bigotis, barbes, etc. poden dificultar la identificació. Amb la identificació cardíaca aquests problemes queden resolts i, a més, es pot fer a una major distància.

Es podria dir que mesurar el pols amb un làser no és una cosa nova, especialment en l’àmbit de la salut on es mesuren els canvis i les reflexions de la llum causades pel moviment de la sang. “Jetson” utilitza un altre mètode basat en un sistema de vibrometria que té la capacitat de detectar els moviments en el cos causats pel ritme cardíac. Es tracta d’una detecció ultra precisa que funcionaria de la mateixa manera amb roba posada, sigui una samarreta o una jaqueta encara que no funcionaria bé amb un abric més gruixut.

Per ara, i degut a que per obtenir identificacions fiables es necessiten uns 30 segons, només pot ser eficaç amb objectes que estiguin quiets durant aquest període de temps i, d’altra banda, el làser ha d’estar protegit de vibracions.

Finalment, i amb tot, faltaria crear una base de dades amb les firmes cardíaques de les persones; fet que les forces armades d’Estats Units ja recullen a Irak o Afganistán.

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta