Circuits electrònics impresos en 3D sobre la pell

Vicenç Llobet - Circuïts 3D Pell

Segons investigadors de la Universitat de Minnesota, una impressora 3D personalitzada i de baix cost ha servit per imprimir electrònica al damunt d’una mà. L’estudi l’han publicat a la revista “Advanced Materials”.

Amb la mateixa tècnica també han pogut imprimir, amb èxit, cèl·lules biològiques en la ferida de la pell d’un ratolí; fet que obre les portes a nous tractaments mèdics per a poder cicatritzar ferides i a poder imprimir directament empelts per a trastorns de la pell.

L’exèrcit s’ha afanyat a trobar aplicacions per al camp de batalla on, mitjançant la impressió de sensors temporals als soldats, els podria permetre detectar agents químics o aplicar multicapes per obtenir propietats de cel·les fotovoltaiques per poder carregar components electrònics.

Aquesta tècnica d’impressió en 3D aporta una altra característica única, ni més ni menys la utilització d’una tinta especialitzada feta amb flocs de plata que poden curar i permetre conductivitat a temperatura ambient. Així ho explica Michael McAlpine, autor principal de l’estudi i professor associat d’enginyeria mecànica de la Universitat de Minnesota Benjamin Mayhugh.

Estem entusiasmats amb el potencial d’aquesta nova tecnologia d’impressió 3D que utilitza una impressora portàtil i lleugera que costa menys de 400 dòlars. Imaginem que un soldat podria treure aquesta impressora d’una motxilla i imprimir un sensor químic o altres productes electrònics que es necessitin, directament al damunt de la pell. Seria com una “navalla Suïssa” del futur amb tot el que necessiten … un tot en un.

Per retirar els components electrònics impresos en 3D al damunt de la pell, només cal extreure-ho amb unes pinces o netejar-lo amb aigua.

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta