Internet des de l’espai

Vicenç Llobet - Internet des de l'Espai

Aquesta és l’aposta d’Amazon per tirar endavant el seu pla d’oferir internet des de l’espai al 95% del planeta. El projecte l’han batejat amb el nom de Kuiper i així es va destapar al setembre de 2018 a Geekwire.

El gegant Amazon, liderat per Jeff Bezos anava a la cerca d’enginyers per poder portar a terme aquest projecte tant ambiciós.

El projecte inclou la construcció d’una xarxa amb 3.236 satèl·lits que podran oferir internet al 95% del planeta. L’aposta és aconseguir connectar a quasi la totalitat del planeta; això sí, encara sense conèixer a quins costos.

El nom d’aquest projecte “Kuiper” s’esdevé en honor a l’astrònom neerlandès que va impulsar les primeres teories sobre l’origen dels cràters, la formació de planetesimals o la formació del sistema solar.

Aquest projecte es basa en oferir internet amb una baixa latència al 95% del planeta i afavorint aquelles zones on hi ha problemes de connectivitat.

Del total de satèl·lits que composarien aquest sistema, 784 quedarien situats a una alçada de 590 quilòmetres, 1.296 a una alçada de 610 quilòmetres i 1.156 a una alçada de 630 quilòmetres; totes aquestes alçades corresponen a l’òrbita terrestre baixa.

Ara, el que queda, és demostrar a l’FCC (Comissió Federal de Comunicacions) que tota aquesta infraestructura no interferirà amb els milers de satèl·lits que ja orbiten a alçades similars.

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta