Convertir energia tèrmica del cos en electricitat

Vicenç Llobet - Convertir Energia Tèrmica del Cos en Electricitat - 1

L’ETRI de Corea del Sud (Institut d’Investigació d’Electrònica i Telecomunicacions) ha desenvolupat un mòdul termoelèctric que genera electricitat a partir de l’escalfor del cos humà.

Aquest mòdul només té 5 centímetres d’ample per 11 centímetres de llarg. La seva principal propietat és convertir la energia tèrmica del cos en electricitat i ampliar-la per poder proveir electricitat als dispositius portàtils. Segons l’ETRI aquesta tecnologia es podria començar a comercialitzar d’aquí dos o tres anys.

Termoelectricitat

En comparació a altres productes més convencionals, aquesta tecnologia nomenada “dissipador de calor biomètric”, és capaç d’incrementar el seu rendiment; és a dir la seva sortida, fins a 5 vegades més que els altres.

Es tracta d’un simple pegat que produeix una diferència de temperatura entre la pell del cos i el dispositiu, tot imitant l’estructura de les glàndules sudorípares. Aquest pegat utilitza un mètode d’adhesió a la pell en sec mitjançant una nanoestructura que li permet aquesta adherència.

La tecnologia del seu circuit integrat, que administra la energia, té una eficiència pel damunt del 80%, fins i tot a baixos voltatges. D’aquesta manera es va aconseguir generar una potència de sortida de 35 microwatts per centímetre quadrat (uW /cm2), i que equival a 1,5 vegades més que un altre enginy, anterior a aquest, que només generava una sortida de 20 uW/m2.

En termes pràctics si es paquetitzen sis mòduls d’aquests, poden generar entre 2 a 3 miliwatts (mW), suficient per aconseguir, en les proves fetes, il·luminar un petit taulell LED amb la paraula “ETRI”.

Haurem de veure com avança aquesta tecnologia, quina eficiència ens pot proporcionar i quins usos comercials se’n poden beneficiar.

Vicenç Llobet - Convertir Energia Tèrmica del Cos en Electricitat - 2

Font i Fotos: Xataca

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta