Tecnologia OLED per aplicar en roba i teixits intel·ligents

Vicenç Llobet - OLED en Teixits

La tecnologia OLED (Organic Light Emitting Diode), és una tecnologia que actualment s’està utilitzant per crear sistemes lumínics amb una major eficiència que els LED, a part de que aquesta es pot aplicar amb un gruix molt prim, aporta flexibilitat i una potència lluminosa que la de fa uns pocs anys enrere.

Aquesta tecnologia la podem veure aplicada a làmpades, bombetes i diferents superfícies decoratives per a llars, despatxos, fires, etc. Ara, però, en el Fraunhofer Institute for Organic Electronics juntament amb Electron Beam i Plasma Technology FEP han aconseguit fabricar un conjunt d’OLED’s que tenen la capacitat de poder-se integrar als teixits tèxtils.

Aquests desenvolupaments s’emmarquen dins el projecte Lyteus, que està finançat per la Unió Europea. Com a resultat, fa uns mesos es va fabricar la tira OLED més llarga del món amb la finalitat de podar-la retallar en fragments per integrar-los a teixits de roba i a altres teixits per a la llar. Per exemple, amb aquests elements, seria possible il·luminar estores, moquetes o cortines entre altres. Aquests elements reben alimentació elèctrica, a través d’una petita tira conductora, a partir d’una bateria o corrent elèctrica directament.

Vicenç Llobet - Oled Teixits - 2

Tot just ens trobem en la fase d’investigació per trobar una aplicació real que pugui despertar l’interès de la indústria i poder-ho materialitzar en aplicacions reals pel dia a dia.

Font i Imatges: Xataca

Podries puntuar aquesta publicació?

Una estrella és puntuació baixa, 5 estrelles és puntuació alta