Multimèdia

Vicenç Llobet - Serveis Multimèdia

Avui en dia les noves tecnologies, amb el seu corresponent abaratiment de costos, permeten que qualsevol persona pugui realitzar fotografies digitals en tot moment i a qualsevol lloc, de la mateixa manera que enregistrar vídeo digital.

La complexitat rau en el moment que es volen retocar aquestes fotografies digitals com ara retallar-les, aclarir, enfosquir, difuminar, etc. o bé agafar un vídeo i voler eliminar escenes que no són importants, afegir títols, efectes de transició, cambiar la banda sonora, etc.

Els diferents softwares informàtics, existents al mercat, possibiliten aquestes tasques perquè tot usuari pugui desenvolupar la seva creativitat i crear arxius multimèdia, tant per a ús personal com per compartir per les xarxes socials o enviar a un familiar o amic.

També cal tractar degudament tots aquells equipaments electrònics que envolten avui en dia una llar: Smart TV, Home-Cinema, DVD amb TDT i gravadors, etc. Sovint els calen resintonitzar els canals, degut a la constant i diversa oferta en continguts, reordenar la llista de canals per posicionar els que es fan servir més sovint a posicions més accessibles en la llista electrònica.

I, per què no parlar del munt de llars que encara disposen de col·leccions i col·leccions de cintes de vídeo en format analògic, com ara el VHS? Aquests sistemes han quedat obsolets tècnicament i plantegen seriosos problemes, com ara l’avaria d’un equip de reproducció (el clàssic aparell de vídeo) on les reparacions no paguen la pena realitzar-les i també on el mercat no ofereix producte nou al consumidor. Tot això sense comptar que les cintes VHS, per citar el sistema més comú i extès, pateixen la pèrdua de qualitat amb el pas del temps: camps magnètics, alteracions de temperatura, humitat, etc. fan que aquests suports acabin mostrant imatges amb ratlles, neu i una clara degradació de la banda de so. Per què no aprofitar de les noves tecnologies per convertir les cintes antigues en un suport digital?

Contacta amb mi per poder-te assessorar.

Vicenç Llobet Sánchez - ContactePrem la icona per contactar amb mi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *