Científics d’Stanford aconsegueixen utilitzar una cadena d’ADN com a memòria regravable

Vicenç Llobet Sánchez - ADN

El que han aconseguit un equip d’investigadors de la Universitat d’Stanford suposa una fita amb grans implicacions futures en la medicina i en la lluita contra malalties com el càncer. Els científics van aconseguir codificar, emmagatzemar, eliminar i tornar a codificar l’ADN de les cèl·lules vives. Biologia sintètica creen fórmules i eines a partir de la cèl·lula.

Dit d’altra manera, el que han aconseguit és la utilització de l’ADN com si fos una memòria regravable, una memòria d’1 bit a partir de l’ADN que pot funcionar com tal en l’interior d’una cèl·lula.

Segons els investigadors, el desenvolupament podria obrir les portes a la utilització de nous dispositius similars en pacients amb càncer, de manera que es podria analitzar les vegades que una cèl·lula es divideix i identificar el moment en el que es podria retenir la seva replicació. Igualment parlen de la possibilitat d’estudiar què passa a l’interior de les cèl·lules quan aquestes envelleixen amb el temps.

Un desenvolupament increïble gràcies al que els investigadors han denominat com “recombinació de dades direccionable”. A partir d’aquí, l’ADN com a memòria regravable passarà a formar part de diferents proves en diversos camps amb la finalitat de convertir la troballa en una fórmula 100% fiable amb vistes cap a la medicina.

Una resposta a Científics d’Stanford aconsegueixen utilitzar una cadena d’ADN com a memòria regravable

  1. search engine promotion services ha dit:

    Moltes gràcies per l’esforç de desenvolupament per discutir això, em sembla molt important això i com estudiar molt més sobre aquest tema. Si és possible, a mesura que adquireixi experiència, et faria res l’actualització de la seva pàgina web amb una gran quantitat més informació? És molt beneficiós per a mi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: