El primer matalàs intel·ligent fabricat a Espanya

Vicenç Llobet Sánchez - Matalàs Intel·ligent

Dormir i dormir bé està més que demostrat que és una activitat que és molt important per al nostre cos i el nostre cervell. Estudis en aquest camp apunten que ajuda a prevenir altres dolències i, d’aquesta manera, qualsevol avenç és molt benvingut.

Així doncs, un grup d’investigadors espanyols han treballat i invertit en investigació, desenvolupament i innovació per a fabricar a Espanya el primer matalàs intel·ligent. Aquest matalàs, de nom Morfeo, és capaç d’enregistrar el ritme cardíac, la respiració, els cicles del son i les hores dormides.

En definitiva el que es pretén aconseguir és respondre a preguntes com ara: tinc un son de qualitat? Com i quant em moc per les nits? El ritme del meu cor és estable mentre dormo?

Aquest matalàs està connectat directament al telèfon intel·ligent, que és l’encarregat de recopilar totes les dades necessàries a través d’una aplicació informàtica. Amb totes les dades recollides, i mitjançant un algoritme, puntua la qualitat del descans.

L’aplicació informàtica també permet la configuració de l’alarma quan el cicle de son és més lleuger dins un interval marcat com a hora per a despertar-nos i no interrompre, així, els cicles naturals del son. A més l’aplicació emmagatzema un registre amb totes les dades per poder ser enviades als experts.

Vicenç Llobet Sánchez - Aplicació Matalàs Intel·ligent

Vicenç Llobet Sánchez – Aplicació Matalàs Intel·ligent

De què està composat el matalàs?

Aquest porta una primera capa de teixit stretch amb tractament sanitized anti-àcars i bacteris, carbó grafè i fibersoft. Una segona capa està fabricada amb fibersoft i teixit 3D transpirable.

Vicenç Llobet Sánchez - Composició Matalàs Intel·ligent

Vicenç Llobet Sánchez – Composició Matalàs Intel·ligent

El nucli està fet de 4 centímetres de viscoelàstica, micro-molles ensacades topsprint amb box perimetral de reforç i 35 Kg. Per metre quadrat de foam.

En total el matalàs fa uns 27 centímetres de gruix. El grafè és l’encarregat de dissipar l’escalfor molt més ràpid que la viscoelàstica, pel que s’evita acumulacions d’altes temperatures; mentre que les micro-molles ensacades creen una independència entre capes i permeten la ventilació del nucli.

El podeu trobar a colchonmorfeo.com a partir d’uns 529€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: