Trens impulsats per hidrogen

Vicenç Llobet Sánchez-Tren d'Hidrògen

D’aquí un any, aproximadament, Alemanya tindrà el primer tren que funcionarà a base d’hidrogen i aquest ja té nom: Coradia iLint.

La pila d’hidrogen serà el combustible que produirà electricitat mitjançant la reacció química que es produeix al barrejar l’oxigen de l’aire i l’hidrogen emmagatzemat.

El tren tindrà emissions zero i està pensat per a substituir les màquines dièsel, així com eliminar la necessitat, i el conseqüent cost, d’electrificar quilòmetres i quilòmetres de via en rutes de rodalies i regionals.

Es considera que tindrà una autonomia suficient per poder realitzar trajectes que van entre els 600 i 800 quilòmetres sense necessitat de recàrrega. Aquests valors s’han mesurat tenint en compte una velocitat màxima d’uns 140 quilòmetres per hora i transportant fins uns 300 passatgers.

La companyia fabricant d’aquest tren, Alstom, indica que també incorporarà altres tecnologies d’eficiència energètica, com ara bateries d’emmagatzematge d’energia i sistemes intel·ligents de gestió i recuperació d’energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: