Pantalles OLED flexibles

Vicenç Llobet Sánchez - Pantalla OLED Flexible

OLED és una tecnologia de pantalla emergent que permet fabricat pantalles eficients i panells d’il·luminació. OLEDs prims ja s’estan utilitzant en molts dispositius mòbils i televisors i, en la propera generació, aquests panells seran flexibles.

Diferents tipus de flexibilitat

Quan es parla dels OLEDs flexibles, és important entendre el què significa exactament. Un OLED flexible es basa en un substrat flexible que pot ser de plàstic, metall o vidre flexible. Els panells de plàstic i de metall seran molt lleugers, prims i duradors; de fet seran pràcticament difícils de trencar i submergibles.

Es creu que la primera gamma de dispositius que utilitzin una pantalla flexible, aquesta no serà flexible del tot. Mentre que el fabricant pot doblegar la pantalla o corbar-la al voltant d’una superfície no plana, l’usuari final no serà capaç de doblegar en realitat el dispositiu. Encara que tot això aportarà molts avantatges: aquestes pantalles seran més lleugeres, més primes i molt més duradores en comparació amb les pantalles basades en vidre.

Els dispositius OLED basats en una segona generació podran ser, de fet, flexibles per a l’usuari final. Per últim, quan la tecnologia estigui a punt, es podran veure panells OLED que es puguin doblegar o estirar. Això pot crear tot tipus de dissenys emocionants que permetin grans pantalles per a se col·locades en un dispositiu mòbil i es puguin obrir quan sigui necessari.

Esquema d’una pantalla OLED flexible:

Vicenç Llobet Sánchez - Esquema OLED

 

Tots quests tipus de substrats són molt fins; pel que és possible fer amb ells pantalles flexibles.

Aquestes són les etapes de desenvolupament i entrada prevista en el mercat:

  • Substrat molt prim: 0,25 mm de gruix. Emeten llum i no es trenquen.
  • Flexible: Llest per a la seva producció (Galaxy Ronda, LG-Flex).
  • Enrotllable: Completament flexible. Llest per al 2016.
  • Imprimibles: Pantalles com a documents. Llest pel 2018-2020.

Veieu, a continuació, algunes exemples del què pot arribar a ser aquesta tecnologia:

Una resposta a Pantalles OLED flexibles

  1. Sergi ha dit:

    Gran aportació.

    Tant de bo arribi aquest futur perquè el poguem veure. Ja només de pensar en la baixa radiació, baixa temperatura, poc espai que ocupen aquest tipus de pantalles ja paga la pena encara que els preus inicials seran intocables! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: