Científics creen micro-muscles amb 1.000 vegades la força dels muscles humans

Vicenç Llobet Sánchez - Micro-Muscle

Un grup d’investigadors del Lawrence Berkely National Laboratory han creat un muscle que és capaç de desenvolupar una força 1.000 vegades superior a la dels muscles dels sers humans, gràcies a l’ús d’un material que canvia de propietats de forma molt fluïda.

El diòxid de vanadi, que s’utilitza com a base, aconsegueix canviar de forma i estructura al aplicar-li diferents quantitats d’escalfor, el que fa que es creï un poderós muscle de tipus motor de torsió.

Aquest material ja ha estat utilitzat per la seva capacitat per a comportar-se tant com un aïllant (a baixes temperatures) com en un conductor (al pujar la temperatura). Aquesta transició de fase, basada en la temperatura, es pot aplicar a cristalls de diòxid de vanadi per a que es contraguin en una dimensió i s’expandeixin en altres dues, simulant aquest muscle que podria ser aplicat a màquines complexes i, com no, a robots.

De moment la mida d’aquests micro-muscles es massa reduïda per pensar en una aplicació pràctica en robòtica.

2 Respostes a Científics creen micro-muscles amb 1.000 vegades la força dels muscles humans

 1. nike air max ha dit:

  Hі, There’s no doubt that your websіte could ƿossibly be having web
  browser compɑtibility issues. When I take a look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in IE,
  it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up!

  Aside fгօm that, wonderful site!

  • V.Llobet ha dit:

   Thanks for the warning, but I’m afraid I can not reconcile this type of Web browsers and with all existing versions as it is developed on a platform of WordPress and that I can not handle.

   If you are still interested in these files I recommend you use a supported browser. I am currently displaying the content correctly in Google Chrome, Mozilla Firefox Internet Explorer i PC (latest versions) and also achievement properly view the content on Safari with my iPad.

   regards

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: