Sistema geotèrmic per escalfar i refredar llars

Sistema geotèrmic per escalfar i refredar llars

Actualment el recurs més implementat en aquest àmbit són els aires condicionats i sistemes de calefacció, per aigua calenta amb radiadors o bombes de calor. Però està sorgint un nou projecte que portarà bones notícies en aquest àmbit i tot :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

El primer matalàs intel·ligent fabricat a Espanya

El primer matalàs intel·ligent fabricat a Espanya

Dormir i dormir bé està més que demostrat que és una activitat que és molt important per al nostre cos i el nostre cervell. Estudis en aquest camp apunten que ajuda a prevenir altres dolències i, d’aquesta manera, qualsevol avenç :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Un dispositiu purificador d’aire mitjançant energia solar

Un dispositiu purificador d’aire mitjançant energia solar

Transformar la contaminació en energia. Aquest és el projecte que un grup d’investigadors de la Universitat d’Amberes i de la Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) han portat a terme. Es tracta d’un petit dispositiu, del que asseguren, que és capaç :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Ulleres fetes a mida mitjançant impressora 3D

Ulleres fetes a mida mitjançant impressora 3D

Els qui portem ulleres, cada cop que toca renovar vidres o muntura, sempre sorgeix el repte d’aconseguir trobar un model que ens agradi, que estigui en línia amb la moda actual, que s’adapti bé als vidres que han de subjectar, :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Els sostres solars de Tesla

Els sostres solars de Tesla

Fa temps que es sap que Tesla té especial interès que cada cop més les llars i les indústries siguin generadors d’energia. Des de que Tesla va posar en marxa el seu sistema de bateries per a la llar o :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

El primer disc dur de la mida d’un àtom

El primer disc dur de la mida d’un àtom

Ho ha anunciat IBM a la revista “Nature”. Un equip d’investigadors han aconseguit crear l’imant més petit del món fabricat a partir d’un sol àtom. Aquest equip d’investigadors consideren que amb això s’ha arribat al darrer límit per reduir la :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Google i Levi’s ultimen la jaqueta intel·ligent

Google i Levi’s ultimen la jaqueta intel·ligent

Aquesta realitat, que segons Google i Levi’s veurà la llum aquesta tardor del 2017, es va començar a coure farà un parell d’any quan Google es va interessar per ficar tecnologia a la roba. Va ser quan va proposar a :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

El primer ordinador quàntic

El primer ordinador quàntic

L’any passar estava fent recerca sobre l’evolució del món informàtic i vaig anar a parar a un seguit d’articles on s’explicava que el futur estaria en la informàtica quàntica i els ordinadors quàntics; doncs bé, l’empresa IBM ja ha presentat :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Desenvolupament d’una nova experiència de compra

Desenvolupament d’una nova experiència de compra

L’empresa pionera en models de negoci WorldLine, amb plena col·laboració del Centre Tecnològic Eurecat i amb recolçament de l’Agència per a la Competitivitat d’Empresa, ACCIÓ, ha desenvolupat “Smart Retail”. Es tracta d’una forma innovadora d’interactuar amb els comerços. El sistema :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

Un metall que pot canviar el que sabem sobre aïllament tèrmic i conductivitat elèctrica

Un metall que pot canviar el que sabem sobre aïllament tèrmic i conductivitat elèctrica

Una de les propietats dels metalls, especialment en els bons conductors, és que si es fa passar electricitat a través d’ells, aquests s’escalfen. Aquesta propietat és la que permet que funcionin aparells com ara radiadors, que els ordinadors no funcionin :::... Llegir més sobre l'aticle ...:::

 

Sistema geotèrmic per escalfar i refredar llars

Vicenç Llobet Sánchez - Dandelion

Actualment el recurs més implementat en aquest àmbit són els aires condicionats i sistemes de calefacció, per aigua calenta amb radiadors o bombes de calor. Però està sorgint un nou projecte que portarà bones notícies en aquest àmbit i tot de la mà de Google Dandelion.

Què és Dandelion?

Doncs es tracta d’una empresa que porta bastant de temps entre nosaltres i que es va gestar als laboratoris secrets de Google X i com a mare Alphabet –que no és més que un conglomerat de vàries empreses com ara Google, Calico, Nest, Fiber …, totes elles instaurades al Gogleplex a Mountain View (Califòrnia) –.

Vicenç Llobet Sánchez - Dandelion 2

Vicenç Llobet Sánchez – Dandelion 2

Bé doncs, Dandelion aportarà una nova forma de refredar o escalfar. Concretament amb la instal·lació d’un sistema geotèrmic que funciona amb energia renovable que prové del calor natural de l’interior de la Terra.

El primer matalàs intel·ligent fabricat a Espanya

Vicenç Llobet Sánchez - Matalàs Intel·ligent

Dormir i dormir bé està més que demostrat que és una activitat que és molt important per al nostre cos i el nostre cervell. Estudis en aquest camp apunten que ajuda a prevenir altres dolències i, d’aquesta manera, qualsevol avenç és molt benvingut.

Així doncs, un grup d’investigadors espanyols han treballat i invertit en investigació, desenvolupament i innovació per a fabricar a Espanya el primer matalàs intel·ligent. Aquest matalàs, de nom Morfeo, és capaç d’enregistrar el ritme cardíac, la respiració, els cicles del son i les hores dormides.

En definitiva el que es pretén aconseguir és respondre a preguntes com ara: tinc un son de qualitat? Com i quant em moc per les nits? El ritme del meu cor és estable mentre dormo?

Aquest matalàs està connectat directament al telèfon intel·ligent, que és l’encarregat de recopilar totes les dades necessàries a través d’una aplicació informàtica. Amb totes les dades recollides, i mitjançant un algoritme, puntua la qualitat del descans.

L’aplicació informàtica també permet la configuració de l’alarma quan el cicle de son és més lleuger dins un interval marcat com a hora per a despertar-nos i no interrompre, així, els cicles naturals del son. A més l’aplicació emmagatzema un registre amb totes les dades per poder ser enviades als experts.

Vicenç Llobet Sánchez - Aplicació Matalàs Intel·ligent

Vicenç Llobet Sánchez – Aplicació Matalàs Intel·ligent

Un dispositiu purificador d’aire mitjançant energia solar

Transformar la contaminació en energia. Aquest és el projecte que un grup d’investigadors de la Universitat d’Amberes i de la Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) han portat a terme.

Es tracta d’un petit dispositiu, del que asseguren, que és capaç de purificar l’aire i produir gas hidrogen. Dos processos que es realitzen al mateix temps i només utilitzant energia solar.

Com es genera energia a partir de la contaminació?

El descobriment es va fer a KU Leuven quan es van adonar que per crear gas hidrogen no es necessitava aigua neta (el procés també funcionava amb aire contaminat). El petit dispositiu que es va crear es capaç de separar les molècules d’aigua de l’aire contaminat a través d’una membrana instal·lada a la part central del dispositiu.

En aquest dispositiu, el primer procés es basa en un component nano-material que reacciona amb la llum solar. El procés converteix les molècules orgàniques en compostos menys perjudicials per al ser humà. El segon procés, basat en el primer, separa, mitjançant la membrana, els àtoms d’hidrogen d’aquestes molècules. L’hidrogen extret d’aquest procés es pot emmagatzemar i utilitzar més endavant com ara en combustible per automòbils, coets o altres vehicles.

La idea inicial és poder instal·lar aquest dispositiu en les mateixes fàbriques que produeixen nivells de contaminació elevats, com ara indústries especialitzades en pintures o tèxtils i que utilitzen, per als seus processos productius, gran quantitat de dissolvents orgànics. Tot just, en aquests llocs és on tindria més sentit instal·lar aquests tipus de dispositius ja que, a més contaminació, més producció d’hidrogen.

En un primer nivell, les primeres proves s’han fet en espais controlats i amb llum artificial. En un segon nivell s’espera la fabricació de dispositius d’una mida major, dissenyats per a fàbriques i aplicacions industrials, que funcioni amb llum solar.

Informació de KU Leuven

Ulleres fetes a mida mitjançant impressora 3D

Vicenç Llobet Sánchez - Ulleres Fetes amb 3D

Els qui portem ulleres, cada cop que toca renovar vidres o muntura, sempre sorgeix el repte d’aconseguir trobar un model que ens agradi, que estigui en línia amb la moda actual, que s’adapti bé als vidres que han de subjectar, que no pesin, que siguin confortables, etc. Un munt de característiques que ens obliga a provar diferents models fins trobar el que millor ens encaixa.

Amb les noves tecnologies que van sorgint, i que ara també desembarquen a la indústria de l’oftalmologia, aquests problemes podrien formar part del passat.

En aquesta línia ens trobem l’empresa Indo, amb seu a Sant Cugat del Vallès, i el Centre de Recerca Eurecat, que han tirat endavant un projecte engrescador nomenat Optician 2020. Aquest projecte, en part finançat per fons europeus, té com a principal objectiu el poder dissenyar i produir ulleres a mida utilitzant tecnologies de 3D. El disseny de les ulleres permetrà crear-les amb les preferències estètiques que vulgui el client i adaptant-les a les seves característiques anatòmiques.

Els sostres solars de Tesla

Vicenç Llobet Sánchez - Teulada Solar Tesla

Fa temps que es sap que Tesla té especial interès que cada cop més les llars i les indústries siguin generadors d’energia. Des de que Tesla va posar en marxa el seu sistema de bateries per a la llar o empresa, s’han vist diferents moviments que tenen estreta relació en un millor aprofitament de l’energia més neta. Un dels darrers moviments ha estat la compra de SolarCity.

El cas rau en que per carregar aquestes bateries s’utilitzi l’energia solar i per fer un pas endavant es pretén que aquests sistemes estiguin integrats, el millor possible, a les llars. D’aquest concepte va néixer els sostres o teulades solars de les llars.

Vicenç Llobet Sánchez - Teulada Solar Tesla

Vicenç Llobet Sánchez – Teulada Solar Tesla

Per assolir aquest objectiu l’empresa Panasonic s’ha posat al servei de Tesla per a la fabricació dels nous sostres solars per a llars i/o empreses. De fet Panasonic sempre ha acompanyat a Tesla en tot el que fa referència a bateries; tant per a cotxe com per a llars.

En aquest projecte la pròpia Panasonic utilitzarà les instal·lacions de Tesla per crear els panells; concretament a Gigafactory 2 que és on fins ara estava SolarCity a Buffalo.