Arxius de la categoria: :: Jornades i Intervencions Públiques

Jornada: L’electricitat que ens mou

Vicenç Llobet Sánchez - Diagrama-Ford-Elèctric

El 19 de juliol, en el marc de la Universitat d’Estiu, l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) ha organitzat, conjuntament amb Innovem i Daser Ingenieria, una jornada sobre el vehicle elèctric amb el títol de “L’electricitat que ens mou”.

En aquesta jornada s’han presentat tots els formats de vehicles elèctrics: bicicleta, moto, cotxe i tren. Alhora s’ha fet la presentació mundial del Telmag, una maqueta a escala, d’un prototipus de tren electromagnètic totalment funcional que estan desenvolupant en el Tecnocampus Albert Serra i Ramon Serra, de l’empresa Innovem, amb el suport del Departament d’enginyeria electrònica i enginyeria mecànica de l’EUPMT.

En la jornada també hi ha participat el Dr. Paul Lacharmoise, del Centre Tecnològic Cetemmsa de Mataró, per aprofundir en la matèria de les cèl·lules fotovoltaiques i el seu futur.

Participació en el WorkShop del projecte Europeu InGenious

Vicenç Llobet Sánchez - Ingenious

El projecte InGenious ( http://ingenious-science.eu/web/guest/home ), que té com a objectiu incentivar la formació científic-tecnològica d’estudiants de sencundària, des de la Unió Europea i amb col·laboració amb la Fundació Telefònica, es vol que cada país faci una anàlisi de la situació de col·laboració que actualment existeix entre empresa/indústria i escola per promoure les vocacions científiques i d’STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics entre els més joves. A la vegada, conèixer quines són els desafiaments en els que ens enfrontarem en els propers anys.

A tal efecte es realitza un workshop a Barcelona amb experts de l’Administració, institucions, industrials, professors i experts en STEM. Com a expert estic convidat, en nom del Centre Tecnològic Cetemmsa, a participar d’aquest workshop.

Ponència Smart Objects a l’IES Damià Campeny de Mataró

Vicenç Llobet Sánchez - IES Damia Campeny

Avui, a les 11:30 del matí, està prevista la visita a l’IES Damià Campeny de Mataró per tal d’explicar als alumnes la tecnologia de Cetemmsa.

Es tracta d’una actuació d’RSC encaminada a explicar què és un Centre Tecnològic, quina és la tecnologia d’R+D que porta a terme el Centre Tecnològic Cetemmsa de Mataró i engrescar així, als estudiants, a seguir avançant en els estudis i les especialitzacions.

Assistència al seminari “Sensibilització cap al medi ambient”

Vicenç Llobet Sánchez - Cetemmsa

El seminari s’ha fet a les instal·lacions del Centre Tecnològic Cetemmsa, de Mataró, tractava sobre els aspectes de l’increment dels costos energètics i la seva incidència en la competitivitat del sector tèxtil, així com la desregularització dels mercats de gas natural i de l’electricitat des de l’1 de juliol de 2008, són fets que han obligat a les empreses a gestionar correctament aquest factor de producció.

Aquesta nova situació ha fet necessari formar directius i tècnics, tant en els conceptes, eines i estratègies com en l’eficiència, estalvi i optimització; així com conèixer quines són les claus de negociació en comprar l’energia.

El programa del seminari estava estructurat de la següent manera:

1. Que és l’ eficiència energètica.
2. Actuacions en il·luminació
3. Mites d’ Internet.
3. Actuacions en motors.
4. Actuacions en l’ aire comprimit. Les fugues.
5. Actuacions en equips tèrmics.Calderes, equips de fred, climatització, aïllament.
6. Medir l’ energia. Seguiment dels consums.
7. Predicar amb l’ exemple.
8. Els nous equips miraculosos.

IX Jornades Científiques de Mataró

Vicenç Llobet Sánchez - IX Jornades Científiques de Mataró

El proper divendres i dissabte, 13 i 14 d’abril tindran lloc les IX Jornades Científiques de Mataró.

El divendres 13, al TecnoCampus Mataró, tindrà lloc la conferència “El Tub Verd: la xarxa de distribució de fred i calor a Mataró”, a càrrec d’en Llorenç alerm i Domènech, director gerent d’Aigües de Mataró, S.A. i la “IX Mostra de Treballs de Recerca” a càrrec d’estudiants dels centres de batxillerat de la ciutat.

Aquest dissabte, 14 d’abril, per la plaça Santa Anna i altres carrers del centre, tindrà lloc la tradicional activitat de ciència al carrer amb la “fira de l’energia sostenible per a tothom” i la “IV Gimcana Científica”.

Us animo a tots a fer una passejada entre les 17h. i les 20h. per veure tot el muntatge i, en especial, participar de la fira de les energies sostenibles on hi participa activament el Centre Tecnològic Cetemmsa amb alguns invents senzills per generar electricitat sense la necessitat d’utilitzar combustibles fòssils.

Vicenç Llobet Sánchez - Jornades Científiques a Mataró